Para-Cycling: Bangma-Bos wereldkampioen weg en tijdrit

BAIE COMEAU - Para-wielrenner Tristan Bangma (Donkerbroek) heeft met zijn piloot Patrick Bos (Deventer) twee wereldtitels gewonnen. Tijdens het WK Paracycling in Canada (11-14 augustus) waren ze de sterksten in zowel de wegwedstrijd als de tijdrit. Daarmee maakten ze hun favorieten rol meer dan waar.

Off-Road: Info Districtskampioenschap MTB KNWU Noord

ASSEN - Het districtskampioenschap MTB van KNWU Noord wordt op zondag 11 september 2022 georganiseerd. MTB Assen is bereid gevonden de organisatie in te plannen tijdens de finale van de MTB Zomercup. De lokatie bevindt zich in het Recreatiepark Kloosterbulten, wijk Kloosterveen in Assen.

ID-Cycling: Jolein Boom en Leon Brinksma winnen NK tijdrijden

DEVENTER - Het NK Tijdrijden voor ID Cyclisten in Deventer heeft District Noord weer twee titels opgeleverd. Jolein Boom (Finsterwolde) won bij de junior vrouwen. Zij had 0:18.54 nodig voor 10 kilometer. Rosalie Witsel (Westerbork) deed er 1.22 langer over. Daarmee won ze zilver.

Wegwielrennen: Fraaie podiumplaatsen noordelijke renners op NK Weg

EMMEN/VAM Berg/BREDA - De Nederlandse kampioenschappen op de weg hebben hele fraaie podiumplaatsen opgeleverd voor noordelijke renners. Liefst zes maal kon de hoogste trede van het erepodium beklommen worden. Daarnaast stonden drie noorderlingen op de de tweede positie en twee op de derde trede.

ID-Cycling: Leon Brinksma wint vierde titel NK weg

BREDA - Leon Brinksma, de "Flits van Snits", heeft zondag 26 juni in Breda zijn vierde nationale titel ID-Cycling op de weg gewonnen. Na ruim 23 kilometer kwamen Leon en zijn gelegenheid piloot Aldo Klomp nipt als tweede over de streep. Omdat Leon als tandemrijder in een andere klasse rijdt werd hij toch opnieuw kampioen!

Wegwielrennen: EK Weg 2023 naar Drenthe

VAMBERG - Het EK Wegwielrennen komt in 2023 naar Drenthe. Op de VAMberg is vrijdag 3 juni het contract getekend tussen de Provincie, de UEC en organisator Courage Events.
Van alle wedstrijden is de finish op de Col du Vam, oftewel de Vamberg. De routes en startplaatsen van de verschillende wedstrijd onderdelen worden binnenkort nog bepaald.

Para-Cycling: Tristan Bangma en Patrick Bos prolongeren Europese titels

LOCHEN AM SEE - Tristan Bangma (Donkerbroek) heeft in Oostenrijk met zijn tandem piloot Patrick Bos (Deventer) beide Europese titels PARA-CYCLING van 2021 op de weg geprolongeerd.
Zaterdag 28 mei waren ze in Lochen am See de sterkste op de tijdrit over 12,5 kilometer. Het duo bleef een Spaans team ruim anderhalve minuut voor.

Algemeen: Cor Rijpma onderscheiden met Zilveren Wiel

OLDEHOLTPADE - Cor Rijpma (62) heeft zaterdag 28 mei na 27 jaar afscheid genomen van het jurycorps van district KNWU Noord. Begin mei is hij voor zijn brede inzet onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU. Begonnen als speaker heeft hij in die 27 jaar vrijwel alle functies vervuld. En met veel plezier! Cor is nu wel gestopt, maar hij blijft de wielersport een warm hart toedragen.

Algemeen: Zilveren Wiel voor Gea Boneschansker

VEENDAM: Gea Boneschansker (74) uit Veendam is zondag 22 mei onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU. Zij kreeg het kleinood uitgereikt tijdens de officiele opening van de nieuwe wielerbaan van wielervereniging Stormvogels Veendam op het Sport- en Leerpark De Langeleegte

Algemeen: Nieuwe Wielerbaan Stormvogels geopend met onderscheidingen

VEENDAM- Recent is in Veendam de nieuwe wielerbaan van wielervereniging Stormvogels Veendam officieel in gebruik genomen. Dat was een bijzondere dag. Op het Sport- en Leerpark De Langeleegte werd de eerste officiële wedstrijd gehouden, de Zechstein Jeugdronde. Ongeveer 150 jeugdrenners deden er aan mee. Daarnaast waren er twee officiële plichtplegingen.

Pagina's