Algemeen: Luit Ottema onderscheiden met Zilveren Wiel

ASSEN - Luit Ottema (59, Muntendam) is op de dag van de arbeid onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU. Districtsvoorzitter Rikus Bartol heeft hem het kleinood opgespeld tijdens de districtsvergadering van KNWU Noord.

Ottema heeft zich al 25 jaar ingezet als vrijwilliger in de noordelijke wielersport. Na zijn succesvolle wielercarriere is hij twintig jaar actief geweest als trainer. Hij heeft renners begeleid bij WV Stormviogels en de districten Drenthe en KNWU Noord. 
Voor het districtsbestuur is hij als adviseur van grote waarde. Daarbij treedt hij ook al weer ruim tien jaar op als (assistent) STDC. In die hoedanigheid vervult hij de laatste jaren een voortrekkersrol bij de organisatie van ICW wedstrijden als de Wintercup en MTB Zomercup. 

Bartol omschreef Ottema als volgt: "Luit Ottema is niet de man van de grote woorden en visionaire blikken. Nee, hij is veel meer de  pragmaticus. Vanuit zijn rijke ervaring uit het verleden pakt hij de dingen bij voorkeur met eigen handen op. Hij zorgt dat het voor elkaar komt, dat het letterlijk gaat draaien. Hij is niet alleen een doorzetter, maar bovenal ook een uiterst aimabel mens en loyaal aan zijn collega bestuurders."
Ottema was er wat beduusd onder: "Dit is een grote verrassing. Ik had dit helemaal niet verwacht. Maar ik ben er erg blij mee!"