DK Tijdrijden: Cycle Sport Groningen domineert Amateurs

NIEUWEHORNE - Het DK Tijdrijden van KNWU Noord kende gisteren in Nieuwehorne een paar opvallende feiten. Zo werd het podium bij de Amateurs geheel bezet door renners van Cyclesport Groningen. Winnaar Arjen Dijkstra (Haren) werd geflankeerd door Ben Plantinga (2e, Glimmen) en Ronald Heringa (3e, Groningen).

Opmerkelijk was ook het wonderbaarlijke herstel van Hartthijs de Vries uit Kollum. Drie weken geleden lag hij nog in de kreukels. Tijdens een trainingsrit in Belgische Ardennen knalde hij op een stilstaande auto. De eerste diagnose van een gebroken nekwervel viel gelukkig mee. Zijn lichaam, met name gezicht en nek, zit nog wel vol lidtekens. Maar zijn benen zijn weer goed. Bij de Beloften won Hartthijs de rit over 18,4 kilometer met overmacht.

Een vervelend voorval betreft de frontale botsing tussen een Juniordame en een Nieuweling. Beiden konden de rit niet vervolgen.

De uitstekende organisatie was in de vertrouwde handen van Stichting Promotie Wielersport Olympia. Zij gaan er volgend jaar weer voor!

Voor uitslagen: zie de site van de KNWU.

Het podium bij de Amateurs.