DK Weg: Dubbelslag Hartthijs de Vries

HARKEMA - Tijdens het DK op de weg in Harkema heeft Hartthijs de Vries binnen een week zijn tweede districtstitel bij de Beloften behaald. Op het 7 kilometer lange parkoers in en rond Harkema was Hartthijs in de finale de enige Belofte die de sprong naar de drie man sterke Elite kopgroep kon maken. Gary Hekman (Kampen) won de sprint van de Elite kopgroep.
Dinsdag 30 mei was Hartthijs in Nieuwehorne ook al de sterkste op het DK Tijdrijden. Aan niets is te merken dat hij nog herstellende is van een ernstige verwonding. Die liep hij ruim drie weken geleden op tijdens een training in de Ardennen.

Bij de Elite-Vrouwen lieten Janneke Ensing (Gieten) en Nederlands kampioene Anouska Koster (De Westereen) zich verrassen door Sanne Bouwmeester (Westerbork). Lonneke Uneken (Veendam) en Meike Uiterwijk Winkel (Echten Dr.) kwamen bij de Junior-Vrouwen hand in hand over de finish. Beide rensters van De Peddelaars hadden een ruime voorsprong opgebouwd. Onderweg spraken ze af om gezamenklijk over de finish te rijden. De fotofinish bepaalde dat Lonneke de districtstitel kreeg.

Wat de organisatie betreft heeft Andre Weening met zijn manschappen van de "Stichting Wielerpromotie Achtkarspelen" een huzarenstukje geleverd. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Als tegenprestatie kreeg hij van de renners en rensters mooie wedstrijden voorgeschoteld. De toeschouwers hebben genoten.

De uitslagen zijn te vinden op de site van de KNWU.