Bestuur: Penningmeester Koos de Vent Overleden

EMMEN - De penningmeester van het district KNWU Noord, Koos de Vent, is zondagmiddag 2 juli plotseling overleden. Hij is 77 jaar oud geworden. Het is een groot verlies voor niet alleen zijn naaste familie, maar in het bijzonder voor zijn vrouw Wilma.

Koos was van 1995 tot 2004 voorzitter van de WSV Emmen. Vanuit die omgeving trad hij in 1998 toe tot het districtsbestuur. Daarvan maakte hij tot 2005 deel uit. Toen er in 2012 in het districtsbestuur node een penningmeester werd gezocht, kwam men wederom bij hem uit. Koos had namelijk financieel nadrukkelijk zijn sporen verdiend bij de Rabobank. Afgelopen zondagmiddag is dat penningmeesterschap plotseling beëindigd. Tot voor kort hadden wij dat niet voor mogelijk gehouden, omdat hij voorspoedig herstelde van "lichamelijke ongemakken", zoals Koos het zelf noemde.

Koos was de voorbije jaren een zeer grote steun binnen het districtsbestuur. Hij was een autoriteit op financieel gebied, die zijn mening niet onder stoelen of banken stak. Hij voelde zich altijd verantwoordelijk voor de dingen die hij deed en die hij tot in de puntjes geregeld wilde hebben. Los daarvan was hij een zeer, zeer aimabele, lieve en aardige man. Het is nog steeds moeilijk voor te stellen dat we het als districtsbestuur zonder zijn jarenlange (levens)
ervaring moeten gaan stellen, ook op bestuurlijk gebied.

Rust in Vrede!

Koos de Vent, 4 augustus 1939 - 2 juli 2017