Off-road: MTB Zomercup biedt perspectief

ASSEN - Zondag 16 juli is in Assen de zesde en laatste wedstrijd van de MTB Zomercup verreden. MTB Assen had daarvoor op Baggelhuizen een mooi parkoers uitgezet. In negen categorieen werd gestreden om de laatste punten. Voor het eerst stonden daarbij deelnemers in categorie 1 (8 jarigen) aan de start. 
De uitslagen en eindstanden zijn weergegeven onder "Uitslagen" van het blok "MTB Zomercup" op de startpagina.

In totaal hebben 221 deelnemers voor 532 starts gezorgd. Over de gehele competitie bekeken stonden in de eerste wedstrijd (Norg) de meeste renners aan start: 113. Leeuwarden had met 66 het kleinste aantal deelnemers.

Bij de jeugd scoorde Bryan Braam (cat 6 en 7) met 298 de meeste punten. Hij won vijf wedstrijden en werd eenmaal tweede. 
Bij de overige categorieen behaalde junior Jurriën Diepstra met 296 de meeste punten. Van de zes wedstrijden won hij er vier. Twee maal eindigde Jurriën als tweede.

De categorie Heren 19+ heeft met zeventig verschillende renners de meeste deelnemers aan de start gehad. Daarentegen is in de geheel competitie nooit een junior vrouw gestart. De nieuweling meisjes en de junioren waren met zes deelnemers ook mager bezet.

De coordinatoren Luit Ottema en Jacob Strijbosch zijn toch tevreden over deze eerste editie van de MTB Zomercup. Het biedt perspectief voor de toekomst.

foto: Paul Boer