Algemeen: Wolter Zwart Koninklijk onderscheiden

HEERENVEEN - Onze consul Wolter Zwart is vrijdag 10 november benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding in Thialf opgespeld door burgemeerster Tjeerd van der Zwan van Heerenveen. Zwart kreeg de onderscheiding voor meer dan vijftig jaar vrijwilligerswerk. Dat deed hij in de wielersport, de schaatssport en het voetbal.

De vrijwilligerscarriere in de wielersport begon als bestuurslid/penningmeester/voorzitter van WV Olympia. Van daaruit trad hij ook toe tot de wedstrijd organisatie "Stichting Wieler Promotie Olympia".
Samen met Piet Hoekstra vormde hij 25 jaar de ploegleiding van de Batavus wielerploeg.
Ook trad hij toe tot het jurycorps. Daaraan geeft hij nu als Consul leiding. Als zodanig is hij ook als adviseur verbonden aan het districtsbestuur KNWU Noord. Daarnaast is hij actief in de "Commissie Jury en Reglementen" van de KNWU.

Bij het schaatsen is Zwart o.a. organisator van de vrijwilligers organisatie van stewards en parkeerwachters van Thialf. In het voetbal is Zwart bestuurslid van vrijwilligersorganisatie Aktie '67. Ook is hij vrijwilliger bij SC Heerenveen.