Veldrijden: Peddelaars gouddelver op NK veldrijden Jeugd

HOOGEVEEN - WRV de Peddelaars was op het NK Veldrijden 2018 voor de jeugd grootverdiener wat betreft het aantal medailles. Op het thuisparkoers aan de Bentincksdijk in Hoogeveen werden vier van haar leden Nederlands kampioen.
Mirthe Buurmeijer stond op haar eerste NK glorieus op de hoogste trede bij de meisjes 9 jaar. Flore de Groot werd  bij meisjes 8 jaar ook direct kampioen. In cat 4 van de jongens won Thomas Huitema het goud. Ruud junior Nagengast (zoon van organisatievoorzitter Ruud senior) behaalde in cat.5 eveneens de hoogste eer. Daarnaast was er voor de Peddelaars een tweede plaats voor Finn Hiemstra (Cat.4 jongens). Jasper Huitema maakte het feest voor de Peddelaars compleet met een derde plaats in Cat.7 jongens.

WV Meteoor-Assen-Roden deed het ook goed met twee podiumplaatsen. Bjorn Koster werd tweede bij de jongens Cat 7. Floris Haverdinks werd derde bij de jongens Cat. 5.
Leonie Bentveld haalde voor WV Otto Ebbens een kampioenschap binnen bij de meisjes 14 jaar.

De organisatie werd overweldigd met complimenten voor het groots opgezette kampioenschap. Ruud senior Nagengast en zijn team waren daar erg trots op!

Tijdens het NK Veldrijden in Surhuisterveen (13 en 14 januari 2018) behaalden leden van WRV De Peddelaars ook schitterende resultaten.
Voormalig profrenner Erik Dekker werd kampioen bij de Masters 40+.  Fleur Nagengast reikte tot het zilver bij de Belofte vrouwen.

Alle kampioenen op het fraaie podium!