Wegwielrennen: DK Weg KNWU Noord in Gieten

GIETEN - Op maandag 21 mei 2018, tweede Pinksterdag, is Gieten het decor voor één van de belangrijkste wielersportevenementen van het jaar: het DK Weg van KNWU district Noord. Ongeveer 350 renners en rensters strijden dan om maar liefst dertien kampioenschappen in de diverse categorieën. De renners kunnen er ook een startpositie verkrijgen voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap later dit jaar.

Het parkoers loopt in elk geval over de flanken van de Hondsrug. Hoe het verder precies gaat lopen is nog onderwerp van overleg tussen het comité en de gemeente Aa en Hunze. Beide willen graag dat het parkoers ook door het dorp Gieten gaat. Dat zorgt voor veel sfeer in het dorp.

Het organisatie comité bestaat uit vrijwilligers van Toer Fiets Club Gieten, MTB de Hondsrug, de Vereniging Gieter Wielerronde, de Stichting Superprestige en WV Meteoor-Assen-Groningen.


Ondertekening van de overeenkomst met v.l.n.r. Rikus Bartol (Voorzitter van KNWU district Noord) en Co Lambert (wethouder sport van de gemeente Aa en Hunze).