Paracycling: Noordelijke paralympiërs halen uit op WK Rio

FRANEKER - De noordelijke deelnemers aan het WK Baanwielrennen Para-cycling in Rio de Janeiro (22 t/m 25 maart) hebben prachtige resultaten geboekt. Alyda Norbruis (Ureterp), Arnoud Nuijhuis (Balkbrug) en Tristan Bangma (Donkerbroek) met zijn piloot Patrick Bos (Amstelveen) kwamen met drie gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles terug.

Op de Olympische piste van Rio voelde het vertrouwd. De successen die behaald waren tijdens de Paralympische Spelen vonden een groots vervolg. 
Alyda won drie maal goud. Ze heerste in de C2 klasse op de 500 m. tijdrit, 3 kilometer achtervolging en 10 kilometer scratch.

Arnoud (C1) won zilver op de 1 kilometer tijdrit. Op de 10 kilometer scratch pakte hij het brons. De strijd om het brons op de 3 kilometer achtervolging ging verloren. Aldus restte hem de vierde plaats.

Op het tandem onderdeel stonden Tristan en Patrick drie maal op het popdium. Op de 200 meter sprint wonnen ze het zilver. Brons was er op de 1 kilometer tijdrit en de 3 kilometer achtervolging. Dit waren onverwachte resulaten van het pas na de Paralympische Spelen gevormde tweetal.

Bondscoach Eelke van der Wal kon niet anders dan tevreden en trots zijn op zijn succesvolle team: "Ze overtreffen hier alle verwachtingen en daar mogen we heel tevreden mee zijn."

Piloot Bos en stoker Banga op de Olympische piste van Rio tijdens het WK Paracycling op de baan