Jeugdwielrennen: Tussenstanden kwalificatie NK Jeugd 2018

FRANEKER - De kwalificatiewedstrijden voor het NK jeugdwielrennen 2018 zijn halverwege de cyclus gevorderd.  Na drie wedstrijden begint er al een aardige tekening te komen in de renners die zich kunnen plaatsen. Bijgaand overzicht geeft de resultaten tot nu toe weer. Uitgezonderd voor de jongste categorie zijn daarin ook nog drie wedstrijden uit 2017 verwerkt. Die zijn vorig seizoen na het NK 2017 verreden. Daarvan is afgesproken dat ze mee zouden tellen voor de kwalificatie van het NK 2018.

Startplaatsen
De KNWU heeft het aantal startplaatsen per district inmiddels bekend gemakt. In bijgevoegd document zijn die per categorie aangegeven.

De selectie voor NK Weg Jeugd zal wederom gedaan worden door de Districten. Het is aan de districten om te bepalen hoe zij de selectie doen voor het NK Weg Jeugd. Als de geselecteerden bekend zijn dient ieder district de geselecteerden door te geven.
De districten selecteren de renners aan de hand van de uitslagen van daartoe aangewezen wedstrijden. Onze jeugdconsul Nel Hadderingh geeft de namen van geselecteerden voor 23 mei 2018
door aan de KNWU.