Algemeen: Bernard Pijper Koninklijk onderscheiden

FRANEKER – De secretaris van ons KNWU district Noord is donderdag 26 april 2018 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding in het gemeente huis van zijn woonplaats opgespeld door burgermeester Hayo Apotheker van de gemeente Waadhoeke.

Bernard kreeg de onderscheiding voor bijna veertig jaar vrijwilligerswerk. Dat deed hij in het schaken, de wielersport, de schaatssport en het voetbal. Daarnaast was hij ook sportverslaggever en (sport)journalist en schrijver van enkele boeken over de wielersport en actief als mantelzorger. O.a. laat hij op een duo fiets de mensen in verzorgingstehuizen sportief genieten van het mooie Franeker.

De vrijwilliger carrière in de wielersport begon in 1988 als bestuurslid/secretaris van Leeuwarder Wieler Vereniging De Friesche Leeuw uit Leeuwarden. Van daaruit trad hij als bestuurslid toe tot het comité Wieler vierdaagse Friesland. Werd hij voorzitter van wielercomité De Ronde van Franeker en de Gonnie Brouwer Memorial wielerwedstrijd. Was actief als wielertrainer bij schaatsvereniging de Pinguins in Grou en begin deze eeuw was hij een aantal jaren Sport Technisch District Coördinator (STDC) van ons district. Sinds 2011 is hij, naast allerlei andere vrijwilligers werkzaamheden, "de" secretaris van ons KNWU district Noord en stond hij aan de wieg van o.a. de vernieuwing van onze huidige website.