Alyda Norbruis en Arnoud Nijhuis wereldkampioen

FRANEKER/MONTICHIARI - In het Italiaanse Montichiari vonden van 17 t/m 20 maart de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen plaats. Drie vertegenwoordigers uit ons district hebben daar podiumplaatsaen bereikt. 
Alyda Norbruis werd in de C2-handicapklasse wereldkampioen op de tijdrit over 500 meter. Zij prolongeerde haar wereldtitel na 40.260 seconden. “Een tijd rond de veertig seconden is voor mijn doen goed”, zei Norbruis na afloop. “Richting de Paralympische Spelen geeft het een ontzettend goed gevoel dat ik hier goud pak." Op de drie kilometer achtervolging werd ze tweede. In de finale moest ze haar meerder erkennen in de Chinese Sini Zeng.

Arnoud Nijhuis won ook goud op de tijdrrit. In de C1 klasse versloeg hij de Chinees Zhangyu Li. Zijn tijd van 1:12.423 was goed voor een wereldrecord. Het was bovendien de eerste wereldtitel in zijn carriere. "Ik wist dat het erin zat”, erkende hij na zijn race. “Vooral in het begin van de race ben ik veel sterker geworden. Daar heb ik ook mijn winst gepakt ten opzichte van de concurrenten."

Bij de tandemwielrenners behaalde Tristan Banga met zijn piloot Teun Mulder twee zilveren medailles. Bangma en Mulder verloren in de finale van het sprinttoernooi na twee ritten van titelverdedigers Neil Fachie en Peter Mitchell. 
Op de tijdrit over een kilometer was het Engelse koppel opnieuw de snelste. Bangma en Mulder gaven met 1:01.780 bijna 1,5 seconde toe.

De Nederlandse ploeg won in totaal negen medailles: drie gouden, drie zilveren en drie bronzen plakken. De renners uit ons district namen daarvan vijf voor hun rekening: twee gouden en drie zilveren medailles.

               
(bron: www.knwu.nl)

De trotse wereldkampioenen Alyda Norbruis (l) en Arnoud Nijhuis.