Algemeen: Bernard Pijper onderscheiden met Gouden Wiel

PEIZE - Bernard Pijper is op 14 juni onderscheiden met het Gouden Wiel van de KNWU. Hij kreeg het kleinood tijdens de district vergadering in Peize opgespeld door district voorzitter Rikus Bartol. Die prees Bernard om de dertig jaar die hij als vrijwilliger in de wielersport actief is.

Bernard begon zijn vrijwilliger activiteiten in 1988 als secretaris bij de Leeuwarder Wielervereniging De Friesche Leeuw. Vanuit die functie heeft hij zich verder ontwikkeld. Hij zette zich actief in voor de organisatie van wedstrijden als de Ronde van Franeker en de Gonnie Bouwer Memorial wedstrijd.
Nog tijdens zijn actieve carriere als wielrenner behaalde hij zijn trainersdiploma's A en B. Die zet hij nog steeds in bij het verzorgen van trainingen.
In 2000 werd Bernard de eerste Sport Technisch District Coördinator van het nieuw gevormde KNWU district Noord. Sinds 2010 is Bernard actief als secretaris van het district.

Deze onderscheiding is de tweede in korte tijd. In april is Bernard ook al onderscheiden. Hij werd toen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Bernard was nu zeer verrast dat het hem nog eens overkwam.
"Het was mij een week daarvoor al duidelijk geworden dat ik een koninklijke onderscheiding zou krijgen. Tijdens de officiele uitreiking was het dus geen verrassing meer. Dit Gouden wiel zag ik echt niet aankomen. Ik ben dan ook zeer verrast. Ik ben er vooral heel blij mee! Het doet mij goed dat mijn vrijwilligerswerk voor de wielersport zo gewaardeerd wordt. Ik dank allen die het mogelijk hebben gemaakt dat ik dit kon en mocht doen."

In bijgevoegd pdf-bestand zijn een uitvoerige aanbeveling en CV van Bernard weergegeven.

Rikus Bartol spelt het Gouden Wiel op bij Bernard Pijper.