ID-Cycling: Noorderlingen succesvol op NK tijdrijden

ANNEN - Twee renners met een verstandelijke beperking uit ons district zijn 26 augustus kampioen geworden tijdens het Nederlands Kampioenschap tijdrijden ID-Cycling.
In het Recreatiepark Breeland aan de Bulten in Annen won Jozua van der Roest (Veendam, WV de Stormvogels) in de categorie 17 t/m 18 jarigen. Hij legde het 15 kilometer lange parkoers af in 29 minuten en 56 seconden. Abiesh Raguthas uit Deventer werd tweede.
Leon Brinksma (Sneek, LWV De Friesche Leeuw) won met zijn piloot Aalzen Alma na een spannende strijd. Op de finish was de voorsprong van het Friese koppel slechts 3,8 seconden op het uit Oud Gastel afkomstige koppel Sven Megens en zijn piloot Perry Megens.

Bij de mannen 19 jaar en ouder werd Sander Hummel uit Erica vierde. Hij leek lange tijd af te stevenen op de bronzen medaille. In de laatste kilometers kwam hij helaas de man met de hamer tegen. Sander kwam daardoor 13 seconden tekort voor het podium. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats, achter Brian Nugteren uit Alblasserdam.
Jonathan Duinkerken uit Kapelle won de nationale titel in deze categorie na 23 minuten en 37.28 seconden. Hij had 2,6 seconden voorsprong op Davy Mertens (Oudenbosch).

Jantienus Warners van de organiserende Stichting Wielerpromotie Oostermoer reikte de kampioenstruien en de medailles uit. Zijn stichting heeft de organisatie met veel succes over genomen van collega's uit Waarde (Zeeland).

Jozua van der Roest in zijn kampioenstrui