Algemeen: Doortje Nagengast ontvangt "Glazen Wiel" van KNWU Noord

HOOGEVEEN - Doortje Nagengast (Hoogeveen) heeft op 21 oktober het "Glazen Wiel" van KNWU Noord ontvangen. Districtsvoorzitter Rikus Bartol overhandigde haar deze waarderingsprijs tijdens de landelijke jeugdveldrit in Hoogeveen.
Doortje Nagengast is sinds 1977 via haar fietsende zoons bij WRV De Peddelaars betrokken. Daar begon ze als jeugdleider. Daarna werd ze snel opgenomen in het jeugdbestuur.
In 1980 was Doortje een van de drijvende krachten bij de herbouw van een nieuw clubhuis voor de Peddelaars. Dat was door brand verwoest. In het nieuwe onderkomen vormde ze met haar man daarna jarenlang het beheer. Ook het secretariaat van De Peddelaars heeft ze bekleed. Het districtsbestuur deed ook niet tevergeefs een beroep op haar. In 2000 trad Door Nagengast als secretaris toe tot het nieuw gevormde KNWU district Noord.

Doortje is sinds 1983 actief als jurylid. Na 35 jaar wilde ze graag na de jeugdwedstrijd in 'haar' Hoogeveen stoppen als jurylid. Haar gezondheid liet dat echter niet toe. Maar ze was wel aanwezig om op het naar haar genoemde plein uit handen van districtsvoorzitter Rikus Bartol de hoogste onderscheiding van het KNWU district Noord in ontvangst te nemen: het "Glazen Wiel". Bartol kenmerkte haar als "iemand met een geweldige 'drive', hart hebbend voor de zaak."
Doortje liet geëmotioneerd weten zeer, maar dan ook zeer vereerd te zijn met deze waarderingsprijs. 
Van de voorzitter van de Peddelaars ontving zij een prachtige bel met inscriptie. Daarmee kon zij ook haar laatste (wieler)ronde luiden.

Voor haar verdiensten voor de Peddelaars was het plein voor het clubhuis al eerder naar haar genoemd: het "Doortje Nagengast plein".
Voor al haar verdiensten voor de wielersport kreeg Door Nagengast in 2011 al het "Zilveren Wiel" van de KNWU opgespeld.

Doortje Nagengast met haar Glazen Wiel en bijbehorende bloemen, thuis gefotografeerd.