Algemeen: Jopie Buiter overleden

ADUARD - Na een kort, maar hevig ziekbed overleed Jopie Buiter vrijdag 9 november. Hij zou in december tachtig jaar zijn geworden.
Jopie had het wielrennen in zijn hart gesloten. Hij was bijna 25 jaar als 'super' vrijwiliger actief voor de wielersport.

Jopie heeft zich op allerlei manieren met veel energie ingezet voor de NWVG en de wielersport in het algemeen. Bijna alle renners in Noord Nederland kennen hem als de degene waarbij je de wedstrijden inschrijft en de man waar je het rugnummer ophaalt en inlevert. Dat deed hij bij wedstrijden als de Ronde van Groningen, NCK, Energiewacht Tour, 6-daagse Noordenveld Westerkwartier en vele criteriums. Vaak 15 wedstrijden per jaar. Daarnaast is hij lang bestuurslid van de NWVG geweest. Jopie is in 2015 door de KNWU geëerd  met het Zilveren Wiel.

Jopie was naast het wielrennen ook actief bij andere sporten. Zo was er het marathonschaatsen, zijn tweede passie. Daar was de goedlachse liefhebber jurylid. Hij was ook vijftien jaar secretaris bij de plaatselijke voetbalclub in Aduard. Wegens bewezen diensten is Jopie erelid bij de visclub.

Jopie Buiter, vlak voor de start van een wielerkoers (bron: RTV Drenthe)