Off-Road: Evaluatie en vooruitblik ICW wintercompetitie

MUNTENDAM - Op 6 januari 2019 start in Veendam de eerste van de vier nog resterende wedstrijden uit de ICW Wintercompetitie. Daarna volgen nog Kibbelkoele, Assen en Norg. In Assen zijn geen wedstrijden voor de categorieën Jeugd Veld. Op dezelfde dag is er dan namelijk een jeugdwedstirjd in Hoogeveen.
De zeven verreden wedstrijden kenden een goede deelname. Gemiddeld stonden tweehonderd deelnemers aan de start.

In de huidige klassementen kunnen nog diverse wijzigingen optreden. Niet alle deelnemers hebben namelijk hetzelfde aantal wedstrijden gereden. 
Vanuit het reglement is vastgelegd dat de acht beste resultaten meetellen voor het eindklassement. Mocht het eindklassement op een gelijk aantal punten eindigen, dan is de uitslag in de laatste wedstrijd (de finale) bepalend.
In een aantal categorieën staat het podium al redelijk vast. In drie categorieën kan het podium nog veranderen, mits men de komende wedstrijden rijdt en op hetzelfde niveau rijdt. 

De klassementen worden de komende wedstrijden opgeschoond. Zo worden alleen de acht beste resultaten in de diverse categorieën getoond.
Deelnemers die minderer dan zes wedstrijden hebben gereden worden niet meer in het klassement opgenomen.

Voor meer informatie: zie het bijgevoegde pdf bestand en het Reglement in het blok "ICW Winter", rechts op de startpagina van deze site.