Algemeen: Kor van het Hof onderscheiden met Zilveren Wiel

EEN (Ronostrand) – Kor van het Hof (Assen) is op 10 februari onderscheiden met het "Zilveren Wiel" van de KNWU. Rikus Bartol, voorzitter van KNWU Noord, overhandigde hem het kleinood tijdens de elfde wedstrijd en tevens afsluitende finale wedstijd van de ICW winter competitie.

Kor van het Hof begon halverwege de jaren zestig als vrijwilliger bij de W.V. Meteoor uit Assen. Hij werd de man die de inschrijving en uitgifte rugnummers deed bij de trainingsritten in Ekehaar. Daarnaast was Kor maar liefst 25 jaar penningmeester bij de club. Rond de eeuwwisseling vervulde hij een belangrijke rol bij het samen gaan van de WSV Assen, de WV de Meteoor en de WV Roden tot de WV Meteoor-Assen-Roden. Ook bij de nieuwe vereniging beheerde hij tot 2009 de penningen. In 2005 nam Kor ook de verantwoordelijk op zich voor de inschrijving en nummer uitgifte bij de opstart van de ICW winter in KNWU Noord.

Bartol prees de onverstoorbaarheid waarmee de 73-jarige nog steeds accuraat z'n werk doet. Hij merkte op: "Of er nu een, tien of honderd mensen ongeduldig voor de 'inschrijvingstafel' staan, ogenschijnlijk word je er niet warm of koud van!" "Nou.., niet vergeten..., ik ben ook maar een mens, hè", zo merkte de gedecoreerde trots op.

In bijgaand pdf-bestand is de motivatie van KNWU Noord weergegeven voor het toekennen van zijn Zilveren Wiel.