Off-road: Info MTB Zomer Cup Noord 2019

MUNTENDAM - De MTB Zomer Cup Noord wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd. Het doel is om een competitie over circa tien wedstrijden samen te stellen. MTB Zomer Cup Noord 2019 wordt verreden in de maanden april tot en met september. Luit Ottema coördineert de competitie onder auspiciën van KNWU Noord.

Aanmelden organisatie
Een zevental organisaties in de noordelijke provincies heeft al toegezegd: Assen, Emmerdennen, Kibbelkoele, Leeuwarden, Trimunt, Veendam en Off Camber . Wil uw organisatie ook in de competitie opgenomen worden? Dan kunt u via de mail in contact treden met de coördinator Luit Ottema.

Deelnemen
Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Je moet wel in het bezit zijn van een goede mountainbike en helm. Daarnaast moet je minimaal een basislidmaatschap KNWU of NTFU hebben. Op een dagverzekering meedoen is ook mogelijk. Zowel ervaren als onervaren mountainbikers kunnen deelnemen.

Categorie indeling
Er wordt gestart in verschillende leeftijdscategorieën. Eerst starten Jeugd 8 jaar (cat. 1), Jeugd 9 en 10 jaar (cat. 2 en 3), Jeugd 11 en 12 jaar (cat. 4 en 5) en Jeugd 13 en 14 jaar (cat. 6 en 7). 
Daarna de overige categorieën Nieuwelingen (15 & 16 jaar), Junioren (17 & 18 jaar) m/j, Dames en Heren (19+ & 40+)
De wedstrijden worden tussen 10.30 en 15.00 uur verreden.

Exacte gegevens van de MTB Zomer Cup Noord worden binnenkort op deze site geplaatst en via facebook ICW Noord uitgestuurd.