Off-road: Wedstrijdkalender MTB Zomer Cup Noord 2019 bekend

MUNTENDAM - Het programma van de MTB Zomer Cup Noord is bekend. De competitie wordt dit jaar voor de derde maal georganiseerd. Het bestaat uit acht wedstrijden. 
MTB Zomer Cup Noord 2019 wordt verreden in de maanden april tot en met september. De start is op 14 april in Assen. De finale wordt op 15 september in Noord Sleen (Kibbelkoele) gehouden.
Luit Ottema coördineert de competitie onder auspiciën van KNWU Noord.

Deelnemen
Deelname is mogelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Je moet wel in het bezit zijn van een goede mountainbike en helm. Daarnaast moet je minimaal een basislidmaatschap KNWU of NTFU hebben. Op een dagverzekering meedoen is ook mogelijk. Zowel ervaren als onervaren mountainbikers kunnen deelnemen.

Categorie indeling
Er wordt gestart in verschillende leeftijdscategorieën.
Er is startgelegenheid voor de categorieën Jeugd 8 jaar (cat. 1), Jeugd 9 en 10 jaar (cat. 2 en 3), Jeugd 11 en 12 jaar (cat. 4 en 5) en Jeugd 13 en 14 jaar (cat. 6 en 7).
Daarna de overige categorieën Nieuwelingen (15 & 16 jaar), Junioren (17 & 18 jaar) m/j, Dames en Heren (19+ & 45+)
Nieuw in deze competitie is de uitbreiding met categorie Heren 45+.
De wedstrijden worden verreden tussen 10.30 en 15.00 uur.

Voor aanvullende gegevens zie bijgevoegd pdf bestand: "Programma, Tijdsplanning en Indeling Stuurborden". Daarnaast is info opgenomen onder het blok "Forte MTB Zomercup", rechts op de startpagina van deze site.

Exacte gegevens van deze MTB Zomer Cup Noord worden binnenkort op deze site www.knwunoord.nl geplaatst en via facebook ICW Noord uitgestuurd.
Voor aanvullende informatie kunt u ook via de mail in contact treden met de coördinator Luit Ottema.