Para Cycling: Gemengde gevoelens bij podiumplaatsen WK Paracycling

APELDOORN - Alyda Norbruis (Ureterp) en Tristan Bangma (Donkerbroek) hebben het afgelopen weekeinde fraaie podiumplaatsen behaald tijdens het WK Paracycling. In het Omnisport van Apeldoorn won Alyda zilver op de 500 meter tijdrit C2-klasse. Tristan Bangma werd met zijn piloot Patrick Bos derde op zowel de 4 kilometer achtervolging als op de 1 kilometer tijdrit.

Voor Alyda was er op dit WK maar één kans op goud. Door een vernauwing aan haar liesslagader heeft ze de langere onderdelen moeten laten vallen en zich helemaal gefocust op de 500 meter. De afgelopen jaren was ze goed voor zeker tien gouden WK- en Olympische medailles. Daarom had Alyde ook gemengde gevoelens bij het zilver. "Als topsporter ben ik natuurlijk teleurgesteld, maar ik realiseer me ook waar ik vandaan kom. Ik ben al heel blij dat ik hier überhaupt bij ben. Dankzij deze zilveren medaille blijf ik in ieder geval in de race voor de Paralympische Spelen van Tokio. Daar houd ik me aan vast."

Tristan zat na zijn bronzen medaille op de achtervolging ook met gemengde gevoelens. In de kwalificatie miste hij met Patrick net de finale plaats. "Dat was erg zuur. Maar als je ziet hoe snel we op de eerste kilometer waren, kunnen we misschien op dat onderdeel toch wat uitrichten. Van alle koppels zit in ons het meeste perspectief." In de troostfinale waren ze sneller dan de kopppels in de finale.
Op de 1 kilometer tijdrit bleek brons het hoogst haarbare voor het tandemduo. "Met die plak zijn we blij, want Patrick en ik zijn geen sprinters meer", aldus Tristan.

Alyda Norbruis (bron foto: site KNWU)