Baanwielrennen: Wedstrijd gerichte baantrainingen op Wielerdrome Assen

ASSEN - De Stichting Wielerdrome op het RWN Assen verzorgt 12 weken achtereen baantrainingen voor de Cat. 4 jeugd t/m de Cat. junioren (j/m). De trainingen zijn gericht op het mee kunnen doen aan baanwedstrijden.

Doel
Hoofddoel van de trainingen is de renners ervaringen te laten opdoen met verschillende wedstrijdonderdelen op de baan. Zij kunnen zo een goede inschatting maken of ze in het navolgende winterseizoen aan wedstrijden willen mee doen.
De ambitie is voorts om deze zomer de opgedane ervaringen door de renners te laten tonen in enkele baanwedstrijden op het Wielerdrome van het RWN Assen. Binnenkort volgt daarover meer duidelijkheid.

Het baanwielrennen behoort tot de multidisciplinaire benadering van de wielersport. Het ontwikkelen van vaardigheden op de baan maakt dat de renner ook in andere wielerdisciplines beter is toegerust om succesvol het hoofd te kunnen bieden aan veelal plotseling ontstane situaties. 
Als wedstrijdsport kan gestart worden in nationale baanwedstrijden of zelfs de nationale baankampioenschappen. Zo'n kampioenschap kent diverse onderdelen, bijvoorbeeld teamsprint, ploegenachtervolging, omnium duur en omnium sprint.

KNWU district Noord stimuleert deze activiteit met een financiële bijdrage. Daardoor kunnen deze baantrainingen worden aangeboden met een korting.

Voor wie, wanneer en kosten
Categorie 4 jeugd t/m junioren
Tijdstip: 18.00 – 20.00 uur
Dag: maandagavond (eerstvolgende: 29 april a.s.)
Periode: april - juli
Kosten: € 15,00 incl. huurfiets (gereduceerd tarief)
Baanhuur: € 5,00 (gereduceerd tarief)

Heb je belangstelling? Meld je dan via de mail aan bij Han Hoving.
Vermeld daarbij: Naam, Categorie, Vereniging, eigen fiets of huurfiets. Indien huurfiets: meld dan de afstand tussen hart pedaalas (crank in verlengde van zitbuis) en bovenkant zadel

bron foto: KNWU