Algemeen: In memoriam Sake Meijer

Op 2e Paasdag is  Sake Meijer (Emmen) op 85 jarige leeftijd overleden. Daarmee is ons een enthousiaste wielerman ontvallen.
Sake kwam via zijn broer Klaas in aanraking met WSV Emmen. Daar is hij heel lang bij betrokken geweest. Daarna besmette hij zijn zoon ook met het wielrenvirus. Het leidde er ook toe dat Sake een 'duizendpoot' binnen WSV Emmen werd. Hij is niet alleen bestuurslid geweest, maar hij zat in de jaren '70 ook in de jeugdcommissie om de toenmalige jeugdafdeling nieuw leven in te blazen.

Sake is ruim veertig jaar betrokken geweest bij het organiseren van diverse wielerwedstrijden in Drenthe, o.a. bij de PWZ Zuidenveld Tour, de Zand en Veen Rondomme, de Olieveldtour en de Omloop door het Land van Kleine Hein.
Sake speelde ook een belangrijke rol bij veel criteriums. In de glorietijd werden er wel twintig van dit soort 'rondjes rond de kerk' in de omgeving van Emmen georganiseerd. Hij was destijds de stuwende kracht achter het DEV-criterium klassement.

In augustus 2009 werd Sake door de KNWU onderscheiden met het Gouden Wiel voor al zijn verdiensten voor de wielersport. Sake is ook koninklijk onderscheiden en is erelid van de WSV Emmen.

Het districtsbestuur wenst zijn familie heel veel sterkte bij het verwerken van dit zware verlies.