Algemeen: Gouden wiel voor Jantienus Warners

GIETEN - Jantienus Warners (Gieten) is dinsdag 1 oktober in Gieten onderscheiden met het Gouden Wiel van de KNWU. Het kleinood is hem opgespeld door Rikus Bartol, voorzitter van het district KNWU Noord. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse persconferentie van de Superprestige. Warners nam het Gouden Wiel geëmotioneerd in ontvangst. "Ik had dit niet verwacht, het overvalt me compleet."

Jantienus Warners is al bijna vijftig jaar als vrijwilliger actief in de wielersport. Hij was onder andere in 1971 vanaf het begin betrokken bij de herstart van de wielerronde van Gieten. Later initieerde hij de veldritten van Gieten, overgaand in de internationale Superprestige wedstrijden. Jantienus was ook nauw betrokken bij de organisatie van twee NK's veldrijden. Zelfs een WK veldrijden kwam door zijn toedoen naar Gieten.
Natuurlijk kon de MTB discipline niet ontbreken, alsmede het toerfietsen. Kortom: hij zet zich breed in voor de wielersport, zowel organisatorisch als bestuurlijk.

Jantienus Warners is in 2006 koninklijk onderscheiden. In februari 2008 ontving hij voor al zijn verdiensten het Zilveren Wiel van de KNWU.

Bijgaand pdf-bestand geeft de motivatie weer voor het Gouden Wiel.

Een verraste Jantienus Warners met zijn vrouw Alie. (Foto: Herman van Oost / Van Oost Media)