Algemeen: Jurylid Hendrik Jan Kiers overleden

SLEEN - Jurylid Hendrik Jan Kiers is vrijdag 6 december op 64-jarige leeftijd overleden. Donderdag 12 december is afscheid van hem genomen tijdens een crematieplechtigheid in Emmen. Veel mensen hebben hem daar de laatste eer bewezen.

Hendrik Jan heeft veel voor het wielrennen in ons district betekend. Van 1992 - 2018 was hij voor de WSV Emmen betrokken bij de "Gouden Pijl". Hij was in de organisatie daarvan verantwoordelijk voor de inschrijving en het geluid. In 2017 was Hendrik Jan voor de 25ste keer betrokken bij de organisatie van "Omloop door het Land van Kleine Hein".

In 2002 trad Hendrik Jan toe tot het jurycorps van het district KNWU Noord. In die functie was hij vaak belast met het maken van de video beelden. Daarmee werd tot goede uitslagen gekomen van premiesprints en de finish van wedstrijden.

Hendrik Jan beschreef zich zelf als een rustig persoon die veel plezier haalde uit de omgang met mensen. In zijn jury optreden was hij enthousiast en gedreven.
Bij de Ronde van Gieten van dit jaar was Hendrik Jan voor het laatst als jurylid actief.

Hendrik Jan Kiers tijdens zijn huldiging voor 25 jaar Omloop door het Land van Kleine Hein. Bron foto: site wsv Emmen (Fred Haikens)