Paracycling: Norbruis vijfde in Olympische wegrace

.RIO DE JANEIRO - Alyda Norbruis heeft haar Paralympische Spelen afgesloten met een vijfde plek in de wegrace C1-2-3. Arnoud Nijhuis eindigde bij de mannen op plek 22.

Alyda reed de race over bijna 50 kilometer in 1:30.35. Daarmee kwam ze 21 seconden tekort op winnares Jamie Whitmore (VS). De Chinese Sini Zeng pakte het zilver, het brons was voor Denise Schindler uit Duitsland.
Ondanks de vijfde plek heeft Alyda een goed gevoel overgehouden aan haar wegrace over 50 kilometer. “Het is lastig rijden in een gemixt veld. De besten winnen hier vandaag. Ik heb mijn beste wegwedstrijd ooit gereden, dus daar kan ik heel blij mee zijn.”

Met twee gouden en een bronzen medaille waren de Spelen voor Alyda Norbruis zeer geslaagd. Daarover was ze zeer tevreden. “Ik ben hier denk ik sterker dan ooit geweest, zeker als je het vergelijkt met Londen. Dat resulteert in een hele mooie bronzen medaille en twee keer goud. Daar kan en moet ik heel tevreden mee zijn. En dat ben ik ook!”

Arnoud Nijhuis finishte op plek 22 in het sterk bezette mannenveld. De wereldtitel ging naar de Duitser Warias, die de Belg Bosmans en de Italiaan Anobile afhield in de sprint van een klein kopgroepje. Nijhuis had de slag in de eerste ronde gemist, toen een groepje vluchters al vroeg in de koers vertrok. Op de baan won Nijhuis eerder deze Spelen zilver en brons.

 

Alyda ging diep in de wegrace.