Wegwielrennen: Lonneke Uneken naar indrukwekkende zege op Vamberg

WIJSTER - In de zware slotetappe van de Healthy Ageing Tour pakte Lonneke Uneken haar eerste grote zege bij de Elite-Vrouwen. De sympatieke 21-jarige renster uit Veendam kwam na een indrukwekkende solo winnend over de finish op de Vamberg. Ze reed tijdens de rit zelfs virtueel in de leiders trui. Aan de finish was haar voorsprong van meer dan drie minuten geslonken tot iets meer dan een minuut. Daarmee belandde ze net naast het podium van het eindklassement, op twintig seconden van winnares Ellen van Dijk. Ze werd wel winnares van het bergklassement. Mede door haar prestatie in de slotetappe werd Lonneke ook nog uitgeroepen tot strijdlustigste renster.


Lonneke was na afloop zeer content met haar zege. "Ik had dit vooraf niet kunen bedenken. Dit was wat ik vandaag in huis had en ik geloof dat ik hier wel trots op mag zijn. Dit was mijn eerste zege bij de Elite-Vrouwen. En wat voor een. Ik denk dat ik deze overwinning nooit zal vergeten!"

Organisator "Courage Events" verdient een pluim. Thijs Rondhuis is er met zijn team toch maar weer in geslaagd om onder de huidige moeilijke omstandigheden een prachtig wielerevenement neer te zetten. Daar moet je de moed maar voor hebben!

Lonneke komt winnend over de finish op de Vamberg (Foto: Rudie Ottens)