Baanwielrennen: Noordelijke renners verdienstelijk op NK Baan Assen

ASSEN - De Stichting Wielercentrum Assen (SWA) organiseerde zaterdag 17 juli een geslaagd NK Baan Omnium voor Nieuwelingen (m/v) en Junioren (m/v). Het was voor het eerst in de geschiedenis dat er op de houten kombaan van het Regionaal Wielercentrum Noord in Assen een Nederlands Kampioenschap werd verreden.
Ruim dertig deelnemers hadden zich ingeschreven om zich met elkaar te meten in een scratchrace, een temporace, een afvalrace en een puntenkoers. Van de noordelijke deelnemers reikte Elmar Abma uit Wolvega als enige tot een podiumplaats. Hij werd knap tweede bij de categorie Junioren. Het laatste onderdeel, de puntenkoers over honderd ronden met tien sprints, moest de beslissing brengen. Tot in de laatste drie ronden was het nog onbeslist.

De roep om meer wedstrijden was groot. Dat werd onderstreept door het enthousiasme van de toeschouwers over de strijd op de baan, maar ook over de baan zelf.
Die kansen nemen toe als volgens planning eind 2022 de overkapping gereed is. Uitstellen van wedstrijden vanwege dauw op de baan behoort dan ook tot het verleden.

De uitslagen zijn weergegeven in bijgevoegd pdf-bestand.