Wegwielrennen: Fast, focus en fun tijdens Wielerkamp 2021

APPELSCHA – Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn in Appelscha wielerkampen gehouden. In de eerste week van de zomervakantie werden de tenten opgezet door de categorie nieuwelingen en junioren. In de tweede week voor de categorie jeugd 6/7.
Het Vakantiekamp maakt deel uit van de sporttechnische activiteitenkalender in District Noord.

Insteek
Het fun gehalte voerde drie dagen lang de boventoon. Vakantie vieren, plezier maken en trainen. Dat was de insteek van het wielerkamp in Appelscha.
De deelnemers kregen tijdens het wielerkamp vier trainingen voorgeschoteld. Daarbij werden ze uitgedaagd om met elkaar samen te werken en een team resultaat neer te zetten. Iets wat ze later in hun sportcarrière tegenkomen. Na het avondeten was het tijd voor avontuurlijke activiteiten, zoals archery tag, tokkelen en abseilen.

Traditie
De organisatie wil een traditie maken van het Wielerkamp. Het doel ervan is de clubs indirect met elkaar verbinden door jeugdleden met elkaar in contact te brengen, vriendschappen te creëren en mooie tijden te beleven.
Leden met een KNWU licentie via noordelijke clubs kunnen zich als eerste aanmelden. Daarna kunnen ook leden buiten district Noord zich aanmelden.
Volgend jaar vindt het wielerkamp plaats van 20 t/m 22 juli en 27 t/m 29 juli 2022.

Een trainingsmoment tijdens het Wielerkamp 2021. (foto: Jelle Pieter Boskma)