Algemeen: Jurylid Luuk Regtop overleden

ASSEN - Geheel onverwachts is het KNWU jurylid Luuk Regtop overleden. Hij overleed afgelopen zondag 25 juli plotseling aan een hartaanval. Luuk is 61 jaar geworden. Het jurycorps van KNWU Noord verliest aan Luuk Regtop een ervaren jurylid, maar bovenal een fijne collega!

Luuk Regtop was actief renner bij de WV Meteoor. Na zijn actieve carrière wilde hij betrokken blijven bij de wielersport. Als eerste legde hij zich toe op het ondersteunen van de organisatie van de Jeugdtour. Samen met Meine Buist verzorgde hij er het geluid.

In 1992 slaagde Luuk als jurylid. Hij heeft in die hoedanigheid diverse functies binnen het jurycorps bekleed, zoals: tijdwaarnemer, commissaris (weg, veld en MTB) bij criteriums, maar ook bij klassiekers. Hij volgde daarvoor onder andere aanvullende cursussen als Jury-B en Tijdwaarnemer.

Vanaf 1995 maakt Luuk ook deel uit van het juryteam van de Jeugdtour van Assen, inmiddels uitgegroeid naar de European Junior Cycling Tour Assen (EJCT). Vele jaren zorgde Luuk daar, samen met Henk van der Gouw, voor de tijden van de renners bij de volgorde van aankomst van alle zeven- tot achthonderd deelnemers. Bij de tijdritten klokte hij alle tijden van de renners.
Met de invoering van de transponder in 2011 veranderde de rol van Henk en Luuk.
Luuk toonde ook zijn betrokkenheid bij de wielerbaan van Assen, waar recent het eerste NK is gehouden.

Luuk wordt herinnerd als een stille kracht die zijn werk nauwkeurig deed. Maar als hij het niet eens was met de gang van zaken, dan liet hij zich zeker horen. Luuk was gewoon een fijne collega!