Algemeen: Toelichting functie transponder

MUNTENDAM - Na afloop van de derde wedstrijd van de MTB Zomer Cup van Trimunt (De Wilp) is enige discussie ontstaan over de juiste uitslag bij de categorieën Heren 19 en 40+. Een aantal deelnemers had niet met een goed werkend transponder deelgenomen. Daardoor is er geen 'juiste' uitslag uit Mylaps geproduceerd.

Voor de start van de competitie is gecommuniceerd: "Geen goed werkende transponder, dan geen uitslag!" 
De organisatie had rekening gehouden met mogelijke misverstanden. Bij de eerste wedstrijd te Dalen is daarom voor elke start iedereen gecontroleerd op een goed werkend transponder. Wie geen goed werkend transponder had, kon ter plekke een goede transponder lenen.

Bij de tweede wedstrijd, in Emmen, kon de transponder bij twijfel vooraf nog bij de jury worden gecontroleerd op een juiste werking. Bij de derde start is er niet meer controleerd. De verantwoording ligt sindsdien geheel bij de deelnemer: Geen juiste werking betekent geen uitslag!

De vraag die dan vaak gesteld wordt: Waarom dan schrijvende jury en stuurborden?
Welnu: De 'schrijfers' zijn er alleen om een uitslag op te maken als het Mylaps systeem, om welke reden dan ook, GEEN uitslag kan produceren. De schrijvers zijn er NIET om de uitslag van Mylaps te corrigeren.

In bijgevoegd pdf-bestand "Aandacht transponder" is nog eens extra informatie vermeld met betrekking tot het fenomeen 'Transponders'.