Tijdrijden: Noordelijke ploegen naast podium NCK

DRONTEN - Op de Nederlandse Club Kampioenschappen (NCK) van zaterdag 1 oktober stonden drie ploegen uit District Noord op de vervelendste plaats in de eindrangschikking: net naast het podium! Vooral in Categorie A was het een spannende strijd. De eerste vijf ploegen eindigden binnen een halve minuut. WV NoordHolland werd met 1:00.18,70 duidelijk eerste.

Tussen plaats twee en drie was er maar een verschil van 0,06 seconde. WV De Jonge Renner pakte het voordeel in 1:00.35,89. De Volharding moest genoegen nemen met de derde plaats.
Direct daarachter was het een felle strijd tussen NWV Groningen en RWV De Peddelaars. Uiteindelijk trok NWVG met 1:00.47,25 aan het langste eind. De Peddelaars kwam daar 0,74 seconde op tekort. Het moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

In Categorie B lukte het De Peddelaars ook al niet om op het podium te komen. Een vierde plaats werd hun deel. WV De Kannibaal werd vijfde in de Categorie C. Daarmee waren ze de snelste noordelijke ploeg. In de Jeugdcategorie werd WV Otto Ebbens als vijfde de beste ploeg van district Noord.

De A-ploeg van WV De Stormvogels beleefde een emotioneel beladen dag. Lees daarvoor het artikel uit het Dagbald van het Noorden: http://www.dvhn.nl/sport/Als-eerste-over-de-streep-voor-Bas-21675413.html