Algemeen: Jan van Keulen onderscheiden met Gouden Wiel

FRANEKER – Jan van Keulen (Dalen, 1947) is tijdens de jaarlijkse atb clinic van de Stichting Promotie Wielersport Zuidenveld (PWZ) onderscheiden met het Gouden Wiel van de KNWU. Het kleinood werd hem uitgereikt door Rikus Bartol, voorzitter van het district KNWU Noord.

Jan van Keulen is zelf niet een fanatieke sporter, maar heeft al vanaf zijn jeugdjaren een passie voor de wielersport. Je kunt zeggen dat hij is besmet met het wielervirus! Vanuit die passie heeft Van Keulen zich altijd ingezet voor ondersteuning van die sport. Hij weet zijn werkgevers te motiveren de wielersport te sponsoren en wieler gerelateerde activiteiten te organiseren.

Door die initiatieven wordt hij gevraagd bestuurlijke functies te bekleden bij o.a. de WSV Emmen en Stichting PWZ. Daar toont hij een ras bestuurder te zijn! 
Hij weet door zijn 'optreden' mensen aan zich te binden, eigenwaarde en trots teweeg te brengen bij collega bestuurders en vrijwilligers. Zijn passie voor de wielersport maakt al sinds jaar en dag het verschil.

Een uitgebreid overzicht van zijn activiteiten is weergegeven in bijgevoegd pdf-bestand.

Rikus Bartol heeft het Gouden Wiel aan Jan van Keulen (l) uitgereikt. Foto: Ko Oost