Algemeen: Zilveren Wiel voor Gea Boneschansker

VEENDAM: Gea Boneschansker (74) uit Veendam is zondag 22 mei onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU. Zij kreeg het kleinood uitgereikt tijdens de officiele opening van de nieuwe wielerbaan van wielervereniging Stormvogels Veendam op het Sport- en Leerpark De Langeleegte

Gea Boneschansker is een wieler vrouw in hart en nieren. Ze is al bijna 40 jaar actief bij de Stormvogels. Via haar twee wielrennende zonen Wilbert en Alex raakte ze bij de club betrokken. In eerste instantie bij de productie van het clubblad. Daarna volgden bestuursfuncties als secretaris en penningmeester.

Naast deze bestuursfuncties was Gea ook actief bij wedstrijden die door Stormvogels Veendam werden georganiseerd, zoals de Grote Omloop van de Veenkoloniën, de Kleine Omloop van de Veenkoloniën voor de categorieën Nieuwelingen en Junioren, de Parkronde van Veendam, de Jeugdronde van Veendam, de Zechstein MTB Borgerswold, het NK tijdrijden, enz. enz.

District voorzitter Rikus Bartol overhandigde haar het kleinood en bijbehorende oorkonde. Sievert Uneken, voormalig voorzitter van de Stormvogels, overhandigde jaar een mooi bos bloemen.

De motivatie voor haar onderscheidng is weergegeven in bijgevoegd pdf-document.

Gea Boneschansker heeft de bloemen ontvangen van Sievert Uneken. (Foto: Peter Panneman)