Algemeen: Cor Rijpma onderscheiden met Zilveren Wiel

OLDEHOLTPADE - Cor Rijpma (62) heeft zaterdag 28 mei na 27 jaar afscheid genomen van het jurycorps van district KNWU Noord. Begin mei is hij voor zijn brede inzet onderscheiden met het Zilveren Wiel van de KNWU. Begonnen als speaker heeft hij in die 27 jaar vrijwel alle functies vervuld. En met veel plezier! Cor is nu wel gestopt, maar hij blijft de wielersport een warm hart toedragen.

Zoals wel vaker gebeurt zijn het zijn wielrennende zoons Coen en Bart die hem bij de wielersport trekken. Cor Rijpma zet zich inmiddels al meer dan 25 jaar als jurylid in voor de wielersport. Daarbij trad hij onderanderen op als speaker, motard voor  de tijdwaarneming en als motor ordonnans. Maar hij was ook radioset beheerder. Als speaker kreeg hij de bijnaam 'De stem van het Noorden'. 
Naast jurylid is Cor ook actief geweest als ploegleider, o.a. van de Bional Juniorenploeg van de gezamenlijke districten Friesland en Groningen.

Deze onderscheiding doet recht aan de vele jaren, waarin bloed, botbreuken, zweet en tranen voorbij kwamen bij zijn inzet voor onze mooie wielersport.

Bijgevoegd pdf-document geeft de motivatie voor zijn onderscheiding weer.

Cor als KNWU jurylid in de uitvoering van motor ordonnans