Paracycling: KNWU Noord huldigt paralympische helden

FRANEKER - Noordelijke Paralympische wielrenners worden maandagavond 21 november gehuldigd tijdens de districtsvergadering van KNWU Noord. In Cafe Boonstra (Peize|) laat het districtsbestuur daarmee haar waardering blijken voor de geweldige prestatie die zij hebben geleverd op de afgelopen Paralympische spelen in Rio de Janeiro.

Alyda Norbruis (Ureterp), Jennette Jansen (Westerhaar), Arnoud Nijhuis (Balkbrug) en Tristan Bangma (Donkerbroek) kwamen met diverse kleuren medailles uit Rio terug. Zij hebben daarmee niet alleen zichzelf, maar ook de wielersport een geweldige dienst bewezen. Met name de wedstrijdsport voor hun categorie!

Natuurlijk ontvangen deze helden een cadeau. Het aller grootste cadeau zou toch zijn als binnen district Noord ook wedstrijden zijn waar alleen Nederlandse licentie houders uit de categorie paralympiërs, als ook de ID Cycling topsporters aan de streep staan. In 2017 en 2018 heeft ons district een Internationale Worldcup voor paralympiërs en in 2019 het WK Para-Cycling. Met eigen, nationale wedstrijden wordt deze wielrenners sportief pas echt een hart onder de riem gestoken.

De Stichting Ronde van Drenthe wil het wielrennen met een beperking (Para-  en ID cycling) de reikende hand bieden met afwachting wedstrijden voor deze categorieën. Femmy van Issum-Achterhes onthult namens de stichting tijdens de huldiging plannen daarover.

Foto: Eppo Karsijns (Red Pixl Media, Muntendam). Ontwerp: Alwin Overwater (“Glasblazerij ’t Quakeltje”, Exmorra)