Paracycling: Noordelijke paralympiërs gehuldigd

PEIZE – Vier noordelijke paralympische wielrenners zijn maandagavond 21 november in Café Boonstra (Peize) gehuldigd tijdens de districtsvergadering van KNWU Noord. Voorzitter Rikus Bartol sprak zijn waardering uit over de geweldige prestaties die zij hebben geleverd op de afgelopen Paralympische spelen in Rio de Janeiro. Alyda Norbruis (Ureterp), Jennette Jansen (Westerhaar), Arnoud Nijhuis (Balkbrug) en Tristan Bangma (Donkerbroek) kwamen met diverse kleuren medailles uit Rio terug. Bartol prees hun daarvoor: “Jullie hebben niet alleen jezelf, maar ook het aangepast wielrennen een geweldige dienst bewezen. Jullie zijn een voorbeeld voor vele jonge gasten. Die hebben nu gezien dat heel veel mogelijk is, ondanks een beperking!“

Natuurlijk ontvingen deze helden een cadeau. Alwin Overwater van “Glasblazerij ’t Quakeltje” uit Exmorra heeft voor deze gelegenheid vier unieke glazen ontwerpen gemaakt. Die symboliseren de lange en moeilijke weg naar de Olympische top, bereikt in Rio de Janeiro. Met het groen en geel van de Braziliaanse vlag en het oranje kroontje van de KNWU is het een heel mooi kleurig ontwerp geworden.

Alyda Norbruis sprak namens de vier paralympiërs hun waardering uit: “De manier waarop het districtsbestuur onze prestaties heeft beoordeeld met deze huldiging, dat waarderen we heel erg. Bedankt daarvoor!”

Femmy van Issum-Achterhes onthulde dat de Stichting “Ronde van Drenthe” van plan is een afwachtingswedstrijd te organiseren tijdens de Ronde van Drenthe 2017. Met Koos Feiken (coördinator/organisator internationale wedstrijden voor renners met een beperking) gaat ze onderzoeken of een wedstrijd voor ID-Cycling, dan wel voor handbikers georganiseerd kan worden.

Jan Kalter, voorzitter van WSV Emmen, is zeer nauw betrokken bij een drietal internationale wedstrijden in district KNWU Noord. In 2017 en 2018 komt er een Internationale Worldcup voor paralympiërs en in 2019 het WK Para-Cycling naar het noorden.

 

De paralympische helden, met v.l.n.r: Alyda Norbruis, Tristan Bangma, Arnoud Nijhuis, Femmy van Issum en Jan Kalter, met op de voorgrond Jennette Jansen. Foto: Eppo Karsijns (Red Pixl Media)